Netwerkzorg & Mentale Gezondheid

 

Donderdag 24 November 2022

Frits&Gijs organiseert in samenwerking met Kenniscentrum Phrenos, Erasmus Medisch Centrum, Reinier van Arkel, Uitgeverij Boom en Stichting RACT Nederland op donderdag 24 November 2022 het congres Netwerkzorg & Mentale Gezondheid vanuit de Prodent-Fabriek in Amersfoort.

banner F-ACT congres

Wat kun je verwachten?

Veel mensen met complexe en meervoudige vragen over mentale gezondheid dreigen de dupe te worden van wachtlijsten. Hoe kunnen we binnen een buurt, wijk, stad of regio met de bestaande middelen meer kwaliteit leveren en beter samenwerken? Iedere GGZ-instelling, iedere gemeente en zelfs iedere subregio in Nederland doet dit nu op zijn eigen manier. Op diverse plekken in Nederland wordt iedere dag opnieuw het wiel uitgevonden. Het roer moet om.

Dit vraagt om reflectie, bezinning, een betere afstemming en actie. Een belangrijke vraag hierbij is: hoe kunnen we van elkaar leren? Kennis en ervaringen uitwisselen? En ook landelijk beter samenwerken? Deze opgedane kennis en eerste ervaringen over beter samenwerken binnen netwerken uit verschillende regio’s in Nederland willen we graag met jullie delen en beter en sneller verspreiden.

Tijdens het congres ‘Netwerkzorg & Mentale Gezondheid’ in Amersfoort laten we veel best practices en next practices zien. De eerste praktijkervaringen gaan we actief delen. En we gaan in gesprek over hoe we deze nieuwe netwerkzorg en andere veelbelovende innovaties zinvol met elkaar kunnen verbinden.

Wat kunnen jullie verwachten? Bijvoorbeeld de meest recente ontwikkelingen op het gebied van nieuwe intakemethoden, waarbij de cliënt en zijn systeem vanaf de eerste vijf minuten centraal staan. We praten jullie bij over resourcegroepen, zowel binnen de geestelijke gezondheidszorg als het sociaal domein. De laatste ontwikkelingen vanuit het landelijk doorbraakproject Netwerkpsychiatrie staan in het programma, met uitstekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en vanuit diverse regio’s in Nederland. De nieuwe ontwikkelingen met het thema ecosystemen komt aan bod. Ook de stand van zaken rond onder andere herstelacademies en nieuwe digitale mogelijkheden worden gedeeld.

Het is van belang dat we waarde toevoegen aan de omgeving en de systemen waarin mensen met complexe vraagstukken leven. Hoe kunnen we hun gezin, familie, vriendenkring, wijk of buurt ondersteunen? De mens helpen in zijn sociaal functioneren? Weerbaarder en veerkrachtiger maken? En helpen om de doelen die je in je leven hebt toch te realiseren, ondanks dat je complexe problemen hebt? Daar willen we gezamenlijk antwoorden op geven.

Ook zal tijdens dit congres de verbinding binnen afdelingen van instellingen en teams binnen een regio besproken worden. 

Accreditatie is toegewezen voor  NVvP (5 punten), VSR (6 punten), VV&VN (6 punten), FGzPt (6 punten), SKJ (6 punten), Registerplein (6 punten),  NIP/NVO (6 punten) en VVGN (5 punten) en NVRG (6 punten).

Partners

logo kenniscentrum phrenos
logo Reinier van Arkel
logo boom psychologie en psychiatrie
Share This