F-ACT congres 2022

 

Donderdag 22 September 2022

GGz Breburg organiseert in samenwerking met F-ACT Nederland op 22 september 2022 de negentiende editie van het landelijke F-ACT Congres in de Spoorzone in Tilburg.

 

banner F-ACT congres

Wat kun je verwachten?

Samenwerken in netwerken is ons uitgangspunt. Samenwerken zit in het DNA van de F-ACT-teams en het is dan ook vanzelfsprekend dat we samen optrekken: binnen de teams, met de cliënt, met de familie en de gezinnen, met naasten, met partners binnen het formele en het informele steunsysteem en met elkaar.

Centraal in Nederland

We organiseren het congres binnen de Spoorzone van Tilburg. De Koepelhal zal tijdens het evenement fungeren als een herkenbaar verzamelpunt.
Deze unieke locatie heeft een verbindende functie in de stad Tilburg, tussen oud en nieuw, tussen noord en zuid, tussen beproefd en modern. In de Koepelhal komen alle deelnemers bij de aanvang en de afsluiting samen. Tijdens de dag verspreiden de deelnemers zich over de Spoorzone, met o.a. de schitterende LocHal, het recent ontwikkelde Spoorpark en de binnenstad van Tilburg.

Tilburg ligt centraal in Nederland en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de trein stopt letterlijk voor de deur. Er zijn daarnaast voldoende interessante bezienswaardigheden, moderne bars, trendy restaurants, hippe uitgaansgelegenheden en betaalbare B&B’s en hotelarrangementen om er een mooie dag van te maken.

Het centrale thema wordt: F-ACT past!

Passende zorg binnen F-ACT

Passende zorg is waardengedreven, wordt samen besloten en vormgegeven en maakt gebruik van nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Voor F-ACT betekent dat terug naar de kern, de doorontwikkeling van het netwerk en het vormgeven van een passend aanbod waarbij we waken voor zowel onder- als overbehandeling, gebruikmakend van nieuwe technologieën (o.a. beeldbellen, digitale modules) en recente ervaringen en wetenschappelijke bevindingen.
Of het nu evidencebased methodieken betreft, best practices, state-of-the-art-behandelingen, anekdotisch bewijs, nieuwe creatieve ideeën, groene en duurzame projecten, n=1 studies of uitgebreide randomised controlled trials, met dit congres willen we graag verwonderen, leren, verdiepen, ervaringen delen en samen met collega’s uit Nederland vooral nieuwe paden uitzetten.

De locatie(s)

We organiseren het F-ACT Congres 2022 op verschillende locaties in de binnenstad en binnen en in de nabijheid van de Spoorzone, zowel vanuit de LocHal als in workshops op diverse locaties. We starten met een plenaire opening en lezing in de Koepelhal. Daarna kunnen de deelnemers kiezen uit goed afgestemde en gevarieerde routes langs workshops op interessante locaties bij onze partners.
De lunch wordt verzorgd op de hoofdlocatie in de Koepelhal. Ook is het mogelijk om een korte wandel- en/of fietstocht te maken langs vernieuwende leer- en werkprojecten. Daarnaast maken we gebruik van locaties in de nabijheid en is er ook de mogelijkheid om het nieuwe Spoorpark, een van de grootste burgerinitiatieven van Nederland, te bezoeken. We gaan in gesprek met medewerkers van respijthuizen, zorgboerderijen, buurthuizen, werkprojecten en vernieuwende groene projecten binnen de regio.

plattegrond Spoorpark

Alle landelijke en lokale innovaties binnen handbereik?

Wij laten tijdens het F-ACT Congres 2022 zien wat er op het gebied van persoonlijk, klinisch en maatschappelijk herstel te zien en te halen is. Voor alle beroepsgroepen, met een grote betrokkenheid van de ervaringsdeskundigen binnen en buiten de instelling, en de familie-ervaringsdeskundigen.
Focus van de inhoudelijke workshops is behandeling, in de meest ruime zin van het woord. Die behandeling wordt geboden op diverse plekken en in verschillende samenwerkings- en netwerkverbanden, ook dit komt aan bod. Denk aan samenwerking met de wijkteams, Fameus, een kijkje in de keuken van de resourcegroepen, integratie van sociaal domein en geestelijke gezondheidszorg, logeerhuis Frits, nieuwe inhoudelijke ontwikkelingen binnen de specialistische ggz en vele andere vernieuwende concepten die als inspiratiebron kunnen dienen voor de huidige wijk-, ACT-, F-ACT-teams in Nederland. Het onderdeel ‘basisprogramma F-ACT’ zal niet ontbreken met ‘hoe begin ik te werken bij F-ACT’ voor net startende collega’s of teams.

Kortom, we gaan op donderdag 22 september weer een klassiek ‘live’ F-ACT Congres organiseren, Kom je ook?

Accreditatie is toegewezen voor VSR (7 punten), VV&VN (7 punten), SKJ (6,75 punten), FGzPt (6 punten), NIP/NVO (7 punten), Registerplein (6,5 punten), NVvP (6 punten), NVRG (6 punten) en VVGN (6 punten).

Onze Partners

Logo FZB Nederland
Share This