Netwerkzorg & Mentale Gezondheid | editie 2025
Donderdag 6 Maart 2025
Frits & Gijs organiseert met Antes, onderdeel van Parnassia Groep, Erasmus Medisch Centrum, Kenniscentrum Phrenos, de Nederlandse GGZ, CVD, Pameijer, Youz, Woonstad Rotterdam, WMO Radar, Sol, Gemeente Rotterdam, Leger des Heils, Reakt, Rijnmond Dokters, Enver en de Woonbron op donderdag 6 maart het landelijk congres Netwerkzorg & Mentale Gezondheid, editie 2025 in Congrescentrum de Doelen in Rotterdam.
Wat kun je verwachten?
In de afgelopen jaren is landelijk, regionaal en lokaal hard gewerkt aan de totstandkoming van nieuwe netwerken binnen onder andere de eerste lijn, de maatschappelijke opvang, het sociaal domein, de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en beschermde woonvormen. Het begon met het boek Netwerkpsychiatrie. Netwerkpsychiatrie was de eerste serieuze poging om diverse partijen en organisaties te bundelen en beter te laten samenwerken binnen een afgebakende regio. In maart 2024 is het Praktijkboek Netwerkzorg verschenen. In dit boek, een vervolg op Netwerkpsychiatrie vertellen de pioniers van het eerste uur over hun successen en valkuilen.
Tijdens het landelijk congres Netwerkzorg & Mentale Gezondheid editie 2025 gaan we weer een stap verder. En kijken we ook vooruit. Een belangrijke vraag hierbij is: hoe borgen en consolideren we netwerkzorg in de dagelijkse praktijk? Daarnaast laten we de stand van zaken in 2025 zien. Zowel lokaal, regionaal als landelijk. Welke projecten en netwerken zijn momenteel actief op het gebied van mentale gezondheid in Nederland? Waar zijn de eerste resultaten in de praktijk geboekt? Wat is er tijdens deze nieuwe samenwerkingsverbanden ontwikkeld? Wat zijn de positieve, maar ook negatieve ervaringen? Hoe organiseer en financier je een dergelijk samenwerkingsverband? Hoe organiseer je het toezicht op deze netwerken? En op welk niveau moet er nog gewerkt worden om netwerken beter samen te laten werken? Op deze en vele andere vragen gaan we op donderdag 6 maart 2025 samen met lokale en ook landelijke partners, sprekers en workshophouders in Rotterdam een antwoord geven.
Het congres richt zich met name op professionals uit de zorg en begeleiding, maar is uiteraard ook interessant voor teamleiders, managers, directeuren, bestuurders, beleidmakers, (ex-)cliënten, familieleden, vrienden en naasten. En ook voor de financiers van de zorg, zoals beleidsmedewerkers en inkopers van gemeenten en zorgverzekeraars.
Waarom kiezen we voor Rotterdam in 2025? In Rotterdam wordt met succes hard gewerkt aan nieuwe netwerken. Het is een levendige stad, die interessante voorbeelden biedt op het gebied van samenwerking en is een uitstekende uitvalsbasis voor dit evenement. Uiteraard biedt Rotterdam ook voldoende hotels, B&B’s, trendy bars, restaurants en moderne faciliteiten om van dit landelijke congres een groot evenement te maken. Congrescentrum de Doelen is goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Rotterdam CS, de metro, tram en bussen zijn allemaal op loopafstand bereikbaar.
Kom je ook naar de nieuwste editie van Netwerkzorg & Mentale Gezondheid op donderdag 6 maart in de Doelen Rotterdam?
Accreditatie toegekend door FGzPt (3 punten), NIP/NVO (6 punten), NVRG (6 pt), VSR (7 pt), V&VN (ook SPV-en) (6 pt), Registerplein (6,5 pt) en SKJ (6,5 pt), en is in aanvraag bij NVvP, VVGN en Cluster 1 (ABC1) (huisartsen).
*Wanneer psychiaters accreditatiepunten willen ontvangen, moeten zij de gehele dag de nascholing op locatie volgen. Psychiaters die aan buitenactiviteiten deelnemen ontvangen geen accreditatie.