Programma Tech & Innovaties in de GGZ
Donderdag 21 November 2024 vanuit
de Apparaten Fabriek/Seats2Meet, Strijp-S in Eindhoven
Scroll naar links voor het volledige programma en naar beneden voor het uitgeschreven programma
Programma 21 November 2024
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Laatste praktische punten voor de dag
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Laatste praktische punten voor de dag
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Laatste praktische punten voor de dag
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Laatste praktische punten voor de dag
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Laatste praktische punten voor de dag
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Laatste praktische punten voor de dag
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Laatste praktische punten voor de dag
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Zaal: Plein
Programma 21 November 2024 met korte inhoud van de presentaties
09.10 - 09.20 UUR
plein
Welkom door Barbara Montagne (GGz Centraal, RINO) en opening door Carla van de Wiel (GGzE)
Klinisch psycholoog, senior onderzoeker, opleider | Bestuursvoorzitter
09.20 - 9.50 UUR
saal
Floortje Scheepers (UMC Utrecht, afdeling psychiatrie) en GGz bestuurders
Psychiater, medisch afdelingshoofd
Innovatie in de GGZ, waar staan we? + Visies van GGZ bestuurders op innovaties.
Er is veel in ontwikkeling, wat gebeurt er allemaal om ons heen en waar loop je tegenaan als je gaat innoveren in de GGZ? Hoe om te gaan met die obstakels en met energie en inspiratie door te gaan in het leren en verbeteren.
09.50 - 10.10 UUR
saal
Bestuurders op het podium
Laatste praktische punten voor de dag
10.10 - 10.50 UUR
saal
Philippe Delespaul (Universiteit Maastricht/Mondriaan)
Hoogleraar Innovatie in de GGZ
Geen eHealth maar mHealth. Een paradigmaverschuiving naar een duurzame ecologische psychiatrie
eHealth wordt vaak beschouwd als de oplossing voor de grote psychische nood en de schaarste aan personeel. Voor klassieke professionals is het mogelijk een bedreiging voor hun expertise en positie. We denken dat technologie een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzame ambulantisering van de zorg door diagnostiek en interventies mogelijk te maken in de leefwereld van mensen waar optimalisering van het adaptatief vermogen (weerbaarheid) ertoe doet. Dit kan voor het eerst in de geschiedenis van psychische hulpverlening en is een paradigmatische verschuiving naar onze mogelijkheden voor optimale zorg.
www.maastrichtuniversity.nl
www.mondriaan.eu
10.10 - 10.50 UUR
verder
David van den Berg (MRC) & Elsbeth de Ruijter (GGZ Noord Holland Noord)
Klinisch psycholoog, Hoofd MRC , Senior onderzoeker sectie klinische psychologie VU | Lid raad van bestuur/psychiater
Hoe Tech de GGZ gaat veranderen; discussieer mee!
Het huidige onderzoek van David van der Berg richt zich voornamelijk op het testen van (nieuwe) psychologische interventies voor mensen met psychosen, de relaties tussen trauma en psychose en preventie van psychische problemen. Hij is tevens betrokken bij verschillende innovatieprojecten waarbinnen zorggebruikers, ontwerpers, filosofen, zorgprofessionals, en andersdenkers vanuit visie betekenisvolle zorginnovaties ontwikkelen, zoals temstem, Patterns of Life, en redesigning psychiatry. David zijn werkmotto: Grootse ambities, bescheiden doelen!
10.10 - 10.50 UUR
lava
Martin van der Weg & Hannah van der Weg (beiden Stichting Bestaanskracht en Miles)
Bestuurder Stichting Bestaanskracht en projectleider Miles op maat oplossingen | Bestuurder Stichting Bestaanskracht, marketing & communicatie voor Miles
Miles zorghorloge; voor herstelondersteuning en meer vrijheid op een veilige manier voor mensen met een psychische aandoening die verblijven in een GGz-instelling
Als gezin hebben we Stichting Bestaanskracht opgericht om onze zoon, broer en lotgenoten die een psychische aandoening hebben en moeten verblijven in een GGz-instelling de kans op een beter leven te bieden. Met ZonMw subsidie, door meedenken van cliënten en zorgverleners, in samenwerking met de GGz-instelling Parnassia, cliëntenraad, familieraad en de hulp van heel veel maatschappelijk betrokken mensen en organisaties hebben we het Miles zorghorloge ontwikkeld. Met Miles worden bewoners ondersteund in hun herstel en kunnen ze op een veilige manier oefenen met vrijheden met zorg op afstand. Nu na enkele pilots en een paar jaren verder Miles een standaard hulpmiddel voor GGz-instellingen is geworden willen we graag ons verhaal en onze ervaringen delen over hoe Miles een succesvolle zorginnovatie werd en hoe we deze aanpak inmiddels toepassen om mensen met andere “hoofdzaken” te helpen via Miles op maat oplossingen.
www.stichtingbestaanskracht.nl
www.watchmiles.nl
www.dewegkwijt.tv
www.omroepwest.nl/tv/aflevering/westdoc/170382342
10.10 - 10.50 UUR
dommel
Philippe Habets (Evidencehunt)
Founder/researcher
Hoe kan AI gebruikt worden om betrouwbaar antwoorden te krijgen in de psychiatrie?
In de psychiatrie is het snel en efficiënt vinden van relevante wetenschappelijke informatie van groot belang. EvidenceHunt, een AI-gestuurd platform ontwikkeld door artsen, biedt een oplossing voor het tijdrovende proces van het doorzoeken van medische databases zoals PubMed. Deze tool maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om snel relevante onderzoeken te identificeren, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert voor alle professionals in de GGZ.
De lezing gaat over hoe we in de GGZ met AI de toegankelijkheid van medische informatie kunnen vergroten en het gebruik ervan in de praktijk kunnen toepassen.
Naast het ondersteunen van professionals, heeft AI ook de potentie om patiënten te empoweren. Door gerichte informatie beschikbaar te stellen, kunnen patiënten beter geïnformeerde vragen stellen tijdens consultaties, wat bijdraagt aan een meer gelijkwaardige dialoog over behandelingsopties. Dit kan het proces van shared decision making ondersteunen, waarbij zowel arts als patiënt samen beslissingen nemen over de behandeling.
In deze lezing bespreken we kritisch wat de laatste ontwikkelingen zijn qua AI en het vinden van de goede informatie in de psychiatrie.
10.50 - 11.10 UUR
Kleine ochtendpauze
11.10 - 11.50 UUR
saal
Wim Veling (UMCG)
Psychiater, hoogleraar Psychiatrie
Virtual Reality in de GGz
Virtual Reality wordt steeds meer gebruikt in de GGz. Tijdens deze lezing wordt een overzicht gegeven van VR- toepassingen en nieuwe ontwikkelingen die belangrijk zijn voor een kwalitatief betere GGz-zorg.
11.10 - 11.50 UUR
verder
Gerdine van Ramshorst (zelfstandig) & Simon van der Linden (Monobanda, HKU)
Veranderkundig adviseur | Medeoprichter, spelontwerper en docent
Er kan steeds meer digitaal, maar worden de mensen voor wie het bedoeld is er beter van?
Deze presentatie richt zich op wat er nodig is voor geslaagde digitale innovaties vanuit de ervaring van het Agis Innovatiefonds. Wij ondersteunen initiatieven die gericht zijn op de versterking van eigen regie van mensen met een chronische aandoening, met subsidie en advies.
11.10 - 11.50 UUR
lava
Lorenzo James (GGz Centraal, wetenschappelijk onderzoek)
Promovendus
KI-ondersteuningstool voor behandelplandoelen
Het creëren van meetbare doelen met cliënten is een lastige taak die veel tijd in beslag neemt. Door de introductie van een AI-ondersteuningstool die meetbare doelen genereert op basis van de input van de cliënt, kunnen we tijd besparen bij deze taak en het aantal meetbare doelen in behandelplannen vergroten. Hoe meer meetbare en SMART-doelstellingen, hoe meer behandelplandoelen worden voltooid en hoe toegankelijker de doelen zijn voor gebruik in innovatieve m-Health-toepassingen. Dit zou mogelijk resulteren in meer betrokkenheid van cliënten en/of patiënten bij hun behandelplandoelen.
11.10 - 11.50 UUR
dommel
Fenne Smits (Universitair Medisch Centrum Utrecht)
Assistant professor
Hersenstimulatie in de GGZ: kansen en obstakels
Steeds vaker wordt niet-invasieve hersenstimulatie (experimenteel) ingezet binnen de GGZ. Wat vinden patiënten en zorgverleners van deze innovaties? Welke rol zouden ze moeten spelen in de behandeling? Hoe beïnvloeden deze technieken de ervaringen van patiënten en zorgverleners? En praktisch: hoe past dit in bestaande zorgstructuren en wat zijn de uitdagingen op het gebied van logistiek en capaciteit? We werpen een blik op de kansen en obstakels van hersenstimulatie in de GGZ, met ruimte voor discussie en vragen.
11.10
buitenprogramma
(Let op! De activiteiten nemen twee uur in beslag)
Wandeling door de wijk Strijp-S met Hans Kuipers
Maximaal twintig deelnemers kunnen tijdens het congres deelnemen aan een wandeling en rondleiding door de wijk Strijp-S. De reisleider is Hans Kuipers, ex-medewerker van Philips en gaat vertellen over de historie van de wijk en de transformatie van de afgelopen jaren naar de huidige situatie.
11.10
buitenprogramma
(Let op! De activiteiten nemen twee uur in beslag)
Gorry Cleven (In Scène & Me-WE E-learning; RINO Zuid) en Jurriaan van Rijswijk (Games for Health)
Zelfstandig leer-supervisor, intervisor, senior coach/Projectleider | Founder
Wandeling door de wijk Strijp-S. Technologie: spelen met een game en met een fysiek spel
Een wandeling met ondernemers op Strijp S. Tijdens deze wandeling nemen we jullie in vogelvlucht mee naar de ‘Verboden stad’ uit de tijd van Philips. De huidige gebiedsontwikkelingen. Jullie maken kennis met interactieve learning rooms van Games for Health. De Stralend falen intervisiemethode en lesontwikkeling Leren over emoties (leren met een game)
11.50- 12.30 UUR
saal
Egge van der Poel (CRKBO registratie)
Onafhankelijk adviseur
Data, complexiteit en leren in de GGZ
In zijn presentatie laat data-scientist Egge van der Poel zien wat we kunnen leren van elementaire natuurkunde zoals kosmische achtergrondstraling, het Higgs-deeltje en van… kleuters.
11.50- 12.30 UUR
Verder
Bastiaan Bervoets (Garage2020)
Projectleider en filosoof
Ethiek = transdisciplinair innoveren met de doelgroep
Met praktijkvoorbeelden van innovaties in het jeugddomein, met name projecten van Garage2020, werpen we een blik op hoe ethiek en technologische ontwikkeling elkaar verdiepen, spanningen blootleggen en creatieve oplossingen voortbrengen. We sluiten aan bij het adagium van Techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek: “design is doing ethics, by other means”. Belangrijke vragen hierbij zijn: Wat wordt daarmee bedoeld en hoe nemen we dat mee in onze innovatietrajecten?
11.50- 12.30 UUR
lava
Linda Visser en Nine Gramberg (iPractice)
Product Manager | GZ-psycholoog & Directeur Zorg
Integratie van AI in de GGZ: Veilig en verantwoord inspelen op de groeiende zorgvraag
De vraag naar GGz is gigantisch en als beroepsgroep moeten we daar een antwoord op formuleren. Technologie kan een belangrijke rol spelen in het antwoord en aangezien we een talig vak hebben en taal een van onze kernproducten is, kan AI, of kunnen large language models, daar een belangrijke rol in spelen. Wat ik graag wil laten zien is hoe je AI kan integreren in het primaire proces en in het EPD en daarmee hoop ik mensen te inspireren om open te staan voor de samenwerking met technologie en AI in de toekomst, wetende dat het uiteraard veilig en verantwoord moet gebeuren.
11.50- 12.30 UUR
dommel
Sander Klous (UvA, KPMG)
Hoogleraar, Partner
Klinische paden optimaliseren met gefedereerde gegevens
Ik zal een generieke oplossing bespreken om klinische paden te optimaliseren op basis van een gefedereerde aanpak met ingebouwde beleidshandhaving. De oplossing is geschikt voor alle situaties waarin gegevens worden gedeeld en gevoelige gegevens moeten worden beschermd tegen onrechtmatig gebruik. Het mechanisme voor het afdwingen van beleid kan omgaan met een grote verscheidenheid aan normen, waaronder voorschriften, wetten en overeenkomsten. Het hebben van een generieke oplossing is cruciaal omdat het kostbare tijd en middelen bespaart en tegelijkertijd specifieke privacyverbeterende functies toegankelijk maakt. Een voorbeeld hiervan is het genereren van synthetische gegevens, specifiek gecreëerd voor de betreffende analyse.
12.30 - 13.30 uur
Grote lunchpauze (incl. lunch)
13.30 - 14.10 uur
saal
Carlos Croes (GGz Centraal)
Manager GGz Hulp Online en Klinisch Psycholoog
Volledig digitale zorg, hoog intensief voor complex tot aan crisiszorg. Hoe doe je dat?
Carlos Croes vertelt over de digitale poli van GGz Centraal, waar cliënten die met een complexe zorgvraag en in een subacute vorm van crisis verkeren, op een effectieve en efficiënte manier volledig online zorg krijgen.
13.30 - 14.10 uur
Verder
Roland Bertens (Van Benthem & Keulen Advocaten en Notariaat / UMC Utrecht)
Universitair docent gezondheidsrecht
AI in de GGZ: kansen en risico's vanuit juridisch perspectief
AI belooft veel moois te gaan bieden aan professionals in de (geestelijke) gezondheidszorg, onder meer op het gebied van administratieve lastenverlichting, maar ook waar het diagnostiek en therapie betreft. Tegelijkertijd is het nog pionieren voor wat betreft de toepassing: wat mag wel en wat mag niet? Hoe verhouden de mogelijkheden van de inzet van AI in de arts-patiëntrelatie zich tot klassieke gezondheidsrechtelijke beginselen zoals informed consent en het beroepsgeheim? In deze bijdrage neemt Roland Bertens u mee bij de verkenning van dit soort vraagstukken vanuit een juridisch perspectief.
13.30 - 14.10 uur
lava
Kees Haverkamp (Yes We Can Clinics / Hawking Health)
Chief Technology Officer
Minder tijd besteden aan verslaglegging en slimme inzichten dankzij de inzet van moderne digitale tools
In de GGZ-sector markeert de adoptie van AI een keerpunt waarbij we de administratieve druk aanzienlijk verlagen en zorgprofessionals uitrusten met krachtige digitale hulpmiddelen die hypergepersonaliseerde behandelingen mogelijk maken. Deze technologische innovaties leveren niet alleen tijdwinst op, maar verrijken ook de zorgpraktijk met op maat gesneden inzichten en intelligente adviezen, wat resulteert in een diepere, meer individueel afgestemde benadering van patiëntenzorg.
13.30 - 14.10 uur
dommel
Kirsten Smeets (UMC Utrecht, afdeling psychiatrie)
GZ-psycholoog en post-doctoraal onderzoeker
Gebruik van wearables in de weerbarstige praktijk - hoe blijf je uit de ‘valley of death’ en wordt het een implementatie succes?
De GGz is een mooi vakgebied om in te werken. Met de voeten in de klei leer je als therapeut elke dag weer welke processen er in een behandeltraject vloeiend lopen, welke processen er verbetering nodig hebben en vooral: wat er nog mist aan mogelijke, nieuwe interventies om de zorg te veranderen. Zo kwam het volgende probleem ons vaak ter oren, al werkende op een behandelkliniek voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen: ‘ons kind kan soms uit het niets boos worden waarbij de boosheid van 0 ineens naar 10 lijkt te schieten, daar zit niets tussenin- met alle escalaties van dien’. Om meer inzicht te krijgen in die boosheid – die vooral zichtbaar is aan de buitenkant- zou meer informatie over wat er gebeurd aan de binnenkant (lichaamssignalen) helpend kunnen zijn. Een innovatieve technologie zoals een smartwatch biedt hier mogelijkheden toe, door deze lichaamssignalen te meten via fysiologische maten (zoals hartslag, huidgeleiding en beweging). Deze lichaamssignalen lopen op als spanning toeneemt en meer inzicht hierin kan helpen om escalaties tijdig te voorkomen. In ons pilot onderzoek vonden we dat een wearable zoals de Empatica E4 inderdaad betrouwbaar ingezet kan worden bij kinderen en jongeren om deze ‘binnenkant’ in kaart te brengen. Echter bleven we ook met vraagstukken zitten: hoe moet je piekjes in fysiologische data nu precies interpreteren en relateren aan gedrag? En: hoe maak je de brug tussen data van een smartwatch naar een bruikbare interventie in de praktijk, die zonder veel extra handelingen gedragen wordt door clinici en patiënten? Hoe overbrug je het gat tussen het hebben van een goed idee naar een duurzame succesvolle uitvoering, zonder dat het in de ‘valley of death’ belandt ? Welke implementatie processen zijn daarbij waardevol en welke zijn een hobbel?
In dit praatje nemen we jullie mee in de mooie en weerbarstige praktijk van innoveren en implementeren van tech in de ggz; delen we onze ‘lessons learned’ én geven we jullie een tool mee om direct aan de slag te kunnen gaan!
13.30
buitenprogramma
(Let op! De activiteiten nemen twee uur in beslag)
Wandeling door de wijk Strijp-S met Hans Kuipers
Maximaal twintig deelnemers kunnen tijdens het congres deelnemen aan een wandeling en rondleiding door de wijk Strijp-S. De reisleider, Hans Kuipers, is een ex-medewerker van Philips en gaat vertellen over de historie van de wijk en de transformatie van de afgelopen jaren naar de huidige situatie.
13.30
buitenprogramma
(Let op! De activiteiten nemen twee uur in beslag)
Gorry Cleven (In Scène & Me-WE E-learning; RINO Zuid) & Jurriaan van Rijswijk (Games for Health)
Zelfstandig leer-supervisor, intervisor, senior coach/Projectleider | Founder
Wandeling door de wijk Strijp-S, Technologie: spelen met een game en met een fysiek spel
Een wandeling met ondernemers op Strijp S. Tijdens deze wandeling nemen we jullie in vogelvlucht mee naar de ‘Verboden stad’ uit de tijd van Philips. De huidige gebiedsontwikkelingen. Jullie maken kennis met interactieve learning rooms van Games for Health. De Stralend falen intervisiemethode en lesontwikkeling Leren over emoties (leren met een game).
14.10 - 14.50 uur
saal
Joran Lokkerbol (Trimbos instituut / Zelfstandig)
Freelance data scientist
Waarom de inzet van AI binnen de GGz veelal gedoemd is te mislukken
De GGz is niet gewend om processen te verbeteren op basis van data. Veel initiatieven op dit gebied mislukken doordat enkele basisprincipes van dit soort aanpakken veelal niet in acht worden genomen. Joran deelt zijn ervaring in procesverbetering op basis van data, binnen en buiten de zorg, en geeft aan wat GGz-instellingen anders zouden moeten doen om de kans op succesvolle inzet van AI te vergroten.
14.10 - 14.50 uur
verder
Yvette Roke (GGz centraal)
Psychiatrist-Project manager-End user involvement in digital mental health
Struikelen en weer door: innoveren kan je leren
Schets van innovatie op hoofdlijnen van verschillende sectoren versus de zorg. Tijdens deze lezing ga ik inzoomen op wat er mis kan gaan. Hierbij put ik uit eigen voorbeelden en voorbeelden van anderen. En ik beschrijf welke ingrediënten je nodig hebt voor succes. De lezing wordt afgesloten met succesvolle voorbeelden van Tech & Innovaties voor de geestelijke gezondheidszorg.
14.10 - 14.50 uur
lava
Matthijs Spruijt en Jarno Meijer (beiden Therapieland)
Data & Research Lead | CEO
Matchmaking: AI-gedreven e-health voor optimale waardecreatie
In deze presentatie verkennen we hoe AI-gedreven matchmaking de waarde van e-health kan optimaliseren. Door cliënten, zorgverleners en e-health op een slimme en efficiënte manier aan elkaar te koppelen, kunnen we de zorg verbeteren en kosten verlagen. We bespreken de technische basis van deze AI-functionaliteit, tonen praktijkvoorbeelden en onderzoeken de positieve impact op de gezondheidszorg. Ontdek hoe innovatieve matchmaking-technologie een nieuwe standaard kan zetten in e-health en de toekomst van gezondheidszorg kan transformeren.
14.10 - 14.50 uur
dommel
Meike Hoogervorst (Amsterdam UMC)
PhD student
De GILL eHealth interventie voor somatische screening en leefstijl
Tijdens deze presentatie zal er aandacht besteed worden aan de ontwikkeling van de GILL eHealth modules. Vervolgens gaan we het hebben over de GILL studie, waarin de effectiviteit van de GILL studie wordt onderzocht. Hoe is deze studie tot stand gekomen en wat weten we tot nu toe. Ook zullen we stilstaan bij wat er al bekend is over de effectiviteit van eHealth gericht op leefstijl bij mensen met een ernstige psychische aandoening, wat wordt onderzocht in onze review.
14.10 - 14.50 uur
verbeelding
Bart van Leeuwen (Six Fingers)
Partner
Verbeteren vs. Vernieuwen
Innoveren in de zorg. Hoe doe je dat en wat kun je leren van organisaties uit andere sectoren?
14.50 - 15.10 uur
Kleine pauze
15.10 - 15.50 uur
saal
Matthijs Noordzij (Afdeling Psychologie, Gezondheid en Technologie; Universiteit Twente)
Hoogleraar
Compassievolle technologie voor duurzame geestelijke gezondheidszorg
Binnen de gezondheidszorg staat de waarde compassie, het (h)erkennen en verlichten van lijden, centraal. Maar hoe zit dat met de technologie de we ontwikkelen en gebruiken voor geestelijke gezondheidszorg? Tijdens deze presentatie gaan we in op hoe technologie zoals online modules, virtualreality en chatbots compassievolle zorg ondersteunt of juist in de weg zit.
15.10 - 15.50 uur
verder
VERVALLEN
Indya Duivenbode (Zorgdromers)
Gezondheidseconoom
Droom waarmaken in de GGZ: Hoe dan?
In deze workshop leer je hoe het zorgstelsel vóór jou kan werken én hoe je ervoor zorgt dat anderen net zo graag jouw droom waarmaken als jij. Dit zijn de belangrijkste skills om jouw droom te realiseren. Tijdens de workshop ga je deze skills gelijk toepassen op jouw droom in de GGZ.
15.10 - 15.50 uur
lava
Manou van den Berg (Neurocare Clinics Eindhoven)
Hoofd behandeling
Praten, pillen, en… pulsen?! Over rTMS in de GGZ
Repetitieve transcraniële magnetische stimulatie (rTMS) is een niet-invasieve neuromodulatietechniek. Het effect van rTMS als standalone behandeling voor depressie is ongeveer even groot als dat van CGT of medicatie en vanaf 2024 wordt rTMS opgenomen als derde behandelstap in de vernieuwde Multidisciplinaire Richtlijn Depressie. Desondanks is deze behandeling nog relatief onbekend. Het doel van deze workshop is om behandelaren te informeren over deze nieuwe, evidence-based behandeling, over de indicatiestelling ervan en over de praktische toepassing in combinatie met psychologische behandeling. Daarbij demonstreren we de toepassing van rTMS en bieden de mogelijkheid de neurostimulatie zelf te ervaren.
15.10 - 15.50 uur
dommel
Miriam Boer (Antoni van Leeuwenhoek) verhinderd wegens ziekte
Innovatiemanager
Hoe technologie en innovatie samenkomen in een inwerkprogramma
Het personeelstekort in de zorg blijft de aankomende 10 jaar onverminderd groot. Het werven en goed inwerken van nieuwe collega’s is daarmee van cruciaal belang. In deze workshop neemt Miriam Boer je op inspirerende wijze mee in mee in het innovatieve inwerkprogramma van het AVL. Je ontdekt hoe je inwerken anders kan, welke rol innovatie en technologie hierin hebben en hoe je jouw nieuwe collega’s een vliegende start kunt laten maken!
15.10 - 15.50 uur
verbeelding
Lianne Verbruggen-Smulders (GGZ Oost Brabant) & Mike van Rijswijk (The Innovation Playground)
Directeur behandelzaken en klinisch psycholoog | CEO
Tonnie de Robot: Innovatieve zorgondersteuning bij GGZ Oost Brabant
Lianne en Mike spreken over Tonnie, een sociale robot die bij GGZ Oost Brabant wordt ingezet om patiënten te ondersteunen. Tonnie helpt zorgprofessionals door eenvoudige taken over te nemen en biedt patiënten een innovatieve vorm van interactie en ondersteuning. Deze presentatie zal dieper ingaan op de rol van robots in de geestelijke gezondheidszorg en de waarde van technologie bij het verbeteren van zorgprocessen en de patiëntervaring.