Online Congres FACT-JR

 

Donderdag 24 Maart 2022

Frits&Gijs organiseert in samenwerking met FACT Nederland vanuit de Maassilo in Rotterdam het online Congres FACT- Jeugd in combinatie met Resourcegroepen (FACT-JR)

 

Wat kun je verwachten?

Jongeren en jongvolwassen met complexe problemen komen steeds meer in de knel. De langdurende coronapandemie draagt niet bij aan hun ontwikkeling en werkt belemmerend en stagnerend. Lockdowns en de avondklok hebben deze groep geraakt. Er dreigt een generatie te ontstaan met multipele en complexe problemen. Zoals achterstanden op school, eenzaamheid, huiselijk geweld, toename van online pesten, meer residentiƫle opnames en gebrek aan perspectief of zicht op een vaste baan. Kortom er is urgentie om extra aandacht te besteden aan deze jonge generatie.

Met dit landelijke online congres willen we aandacht vragen voor deze specifieke doelgroep en veelbelovende wetenschappelijk bewezen methodieken en best-practices demonstreren, zoals FACT- Jeugd in combinatie met Resourcegroepen (FACT-JR). Maar denk ook aan Eigen Kracht-conferenties, jouw ingebrachte mentor (JIM) en andere veelbelovende methodieken.

We willen eigen regie van jongeren stimuleren. Familieleden, vrienden en naastbetrokken actief betrekken. Meer aandacht geven aan vroegdetectie en preventie bij jongeren. Transities naar het volwassenencircuit voorkomen, en als ze onvermijdelijk zijn, deze goed begeleiden door middel van een warme overdracht.

Het congres is interessant voor hulpverleners van jongeren van 12-23 jaar met multipele en complexe problemen op meerdere levensgebieden, zoals scholing, huisvesting en financiƫle, verslavings- en psychiatrische problemen. Maar het is ook interessant voor de jongeren zelf, hun ouders, gezins- en familieleden, vrienden en anderen naastbetrokkenen.

Het bestuur van Vereniging F-ACT Nederland is de initiatiefnemer van dit congres. Dit jaar zijn we te gast bij Youz, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Rotterdam. Het congres wordt uitgevoerd en georganiseerd door Frits & Gijs. Daarnaast werken we nauw samen met o.a. Stichting RACT Nederland, het Trimbos-instituut (landelijk onderzoek), Branches gespecialiseerde zorg voor jeugd (BGZJ), De Nederlandse GGZ, de Vereniging Nederlandse gemeenten (VNG) en diverse GGZ-Jeugd-instellingen, etc. Voor meer informatie over de partners zie de website: fritsengijs.nl

Waar kun je het beste een breed en sterk inhoudelijk online congres organiseren? On the spot, in de wijk. En nog beter: op de tiende verdieping van de Maassilo in Rotterdam. De Maassilo is een beeldbepalend industrieel pand aan de rand van de multiculturele wijken van Rotterdam-Zuid.

Op donderdag 24 maart 2022 verzorgen we samen met onze partners een middag en avondprogramma. In eerste instantie digitaal en online, en deels met publiek als de RIVM-richtlijnen het toelaten.

Accreditatie is aangevraagd bij NVvP, VVGN, VSR, VV&VN, Registerplein en SKJ.

Kom je ook luisteren en/of debatteren? Inschrijven kan hier.

Onze Partners

Share This